-Go-out-and-smash-it-Ut med bebisar för solskenspromenad och även koppel/halsband letande till Allan och Alice. Ett miniatyr litet till honom och ett större till Alice som börjar bli en tjockis ;)


2010.04.24

Huvudet dunkar och ögonlocken är redan tunga. Hela morgonen bestod av störd sömn så när jag slutligen masade mig upp var det inte med ett leende på läpparna.

Gårdagen bestod av Gastronord och helt ärligt så tyckte jag att det var bättre sist men mätt lyckades jag bli i alla fall ;) Tyvärr så bestod Vinnordic av spott i glas för min del, lite synd men var tvungen att bege mig hemåt till det anrika sedan för att jobba after worken. Den var fullbokad men det gick galant, tack vare alla som jobbade. Så duktiga så!

Ikväll blir det Safiren för hela slanten.


Allan?

Inte direkt en Allan..däremot en väldigt liten "herre" på 6 månader och 14 kg  som nu har flyttat in hos oss tills han blir någons egna ögonsten på papper. Om det blir vi eller något annat hem som får honom till sin får framtiden utvisa, men just nu så är vi hans jourhem och vi ska gör ALLT för att han ska bli och få vara den egentliga valpen han är. Det gör ont i hjärtat av att se en liten valp vara så kuvad för hela livet och allt vad det innebär.

Dagen böjade med en tripp till Knutby (!) där lilla Allan har haft sin hemvist de senaste två månaderna, innan det så bodde han i det gröna landet Irland. Att hans tid som Irländare kantades av allt annat än lycka är självklart när man ser hans ihopkrupna kropp. Hundfångarna på Irland hade hittat Allan och hans syskon nerslängda i ett dike, ensamma, oönskade och övergivna...

Inatt blir första gången han får sova i en skön och varm säng och imorgon blir första långpromenaden i skogen. NU SKA Allans riktiga liv börja, inte en minut för tidigt...                                                            Zingo hälsar välkommen! :)                              Finns ju en viss viktskillnad på bebisarna. Han tävlar nog i flugklassen ;)


Breathless

Varken ord eller meningar kan finna sig i att bli nerprintade ikväll. Tom är ett ord som tycks poppa upp innanför hjärnbalken mer än så blir det inte..inte alls negativt ska jag då vara snabb med att säga så inte folk börjar gå runt och anta. Ibland är man bara och det kan väl vara rätt okej.

Just nu så får musiken flöda och så småningom är det väl dags att börja fylla sig själv igen med alla dessa tankar, funderingar och planer som upptar dagarnas alla timmar.


-My-needful-things-

Har haft en lugn och skön ledig dag, har bara tagit det piano och haft det riktigt mysigt...
Bjöd över mamma och mormor på lunch och sedan kom Bella och Emma över så fixade till lite lunch till damerna och sedan självklart kaffe på det.
Jag och Mattias tog sedan vårat pick och pack (aka Alice och korv) och drog till skogs där ett ca 500m spår lades, det längsta Alice gett sig på och hon var såå duktig! Hon fick även pussa lite på pållen Sotis som Bella kom skruttandes på.
Mattias och jag har haft en kväll av kvalitetstid, nu har han tyvärr somnat av på soffan med en varm panna, misstänker lite sjukdom komma smygandes.  Även jag ska gå och knyta mig rätt tidigt för imorgon så drar bevakningskursen igång. Så upp 07.00 för att brumma iväg till Nyköping och vad som händer där får vi se, spännande!
Bebis står på språng för att leta rätt på husse i skogen ♥


-cutie-pie-Åhh..vilka små sötlökar :)

-Gay-sunshine-day-

New sun's rising
New day's a-coming
Darkness breaking
Let's get the ground quaking
Heads are bobbing
Legs are flip-flopping
Booties shaking
Let's get the ground quaking
It's alright, it's okay another gay sunshine day-sweet-as-sugar-
De är för charmiga de små liven. Jag och Sandra fick till bus i skogen förut idag, lite spår, köttbullar och kaffe i blåbärsbuskarna. Kan det bli bättre sådär den 13/4 2010 så säg? Spår är något Alice gillar stenhårt och då är det klart att jag ska ta vara på det, måste verkligen bli bättre på det. Dexter verkade tycka att det var roligt han också, och för första gången gick det ju superb!-spring-break-?Våren börjar komma ifatt, vattnet forsar som aldrig förr. Naturen vill så gärna även den få vår och visst ser det ut som att det snart är så gott som snöfritt?

Tjänstehund (FM)

De flesta hundar utbildas dock fortfarande med sin förare till FM hund inom Hemvärnet.
Det innebär att ekipaget ska träna upp hundens förmågor att via sina sinnen främst lukt och hörsel lära sig att uppmärksamma när människor finns i närheten av de objekt (hus förråd etc)
som ekipagen ska bevaka och skydda

Utbildningen som är mellan 6 mån och upp till ett år, omfattar både lydnadsmoment (lägre klass lydnadsmoment exkl apportering) och praktiska prov ute i skog och terräng. Hundarna ska vara duktiga att ta upp spår och följa dess, (spåren är 1, 5 timme gamla och på spåret finns apporter av olika slag, svårast är metallbitar). Hundarna ska också vara duktiga att via huvud och kroppsrörelser markera för föraren om främmande personer rör sig i terrängen på ca 150 meters avstånd. Dom ska också lära sig att via näsan söka och påvisa personer i skog och mark (sökarbete).

För att få blir FM hund ska hunden vara fullt frisk och röntgad med fria leder fram och bak, och den ska ha lämplig päls för utomhusjobb och vara minst 45 cm i mankhöjd. Den ska också genomföra mentalbeskrivning. Hunden får vara mellan 18 mån och 5 år innan prov ska avläggas.

Föraren får gå en kortare utbildning inom försvaret och kontrakteras sedan som hundförare inom hemvärnet.

Vissa förare kan inte bli hemvärnsmedlemmar pga sina civila yrken, (ex sjukvårdspersonal) men då kan hunden i stället kontrakteras som flygvapenhund eller marinsökhund.
Då får föraren låta hunden tjänstgöra någon vecka per år med en annan förare.

_________________________________________________________________________________________

Nu är det bara vänta och se hur långt vi klarar oss, det ska bli väldigt spännande och framförallt lärorikt och jag vet att min lilla pappa ler där uppe i himlen och är nog rätt så nöjd med sin yngsta dotter som apar efter honom.
Jag hoppas att Alice kommer tycka att det är roligt för det är ju först och främst för hennes skull jag engagerar mig i det här, en arbetande råtta blir nog en glad råtta..så resonerar jag :) 
yeey

Provet klarade bebis galant, mer om det imorgon. Men hon var så himla duktig! Nu är både matte och hund trött, Alice kollar lite förnöjt på mig och snarkar vidare..jag däremot stressar vidare för jobb fram till 03 inatt. Att vara vaken 24h när man är sjuk kan man ju ha delade meningar om men jag tror det går bara man har lite kaffe i kroppen :)


-Sickness-is-a-bitch-

Jag är så innfernaliskt trött på att ligga i soffan, snörvla, spreja in nässprej, dricka te och kolla på vänner. Mitt liv de senaste månaderna har varit flängande hit och dit, och gå från detta till total stillsamhet mellan husets fyra väggar är en s.k. tvärvändning. Ja, jag är gnällig men just nu så får jag det..punktslut. Jag har så sjukt, jävla tråkigt! Huset ser ut som skit, trädgården ser ut som skit och framförallt så ser jag ut som skit. Kan man rekonda både mig och huset måntro?

Till råga på allt så har jag och min babe varit tillsammans i 5 långa år just idag och planerna om en härlig, romantisk kväll bara vi två kommer gå i stöpet. Tänk att det verkligen har gått 5 år sedan vi träffade varandra, jag föll som en fura för honom och hoppas att jag kommer falla i många år till... ♥ Vissa dagar har varit svårare än andra men tillslut så har det alltid löst sig, kanske för att jag är hans Piff och han min Puff.

 Vår låt som spelades varm sommaren -05 när du och jag blev vi.

Bevakningskurs?

På lördag bär det av till Nyköpings BK för att se om Alice klarar av "provet" för att få börja gå bevakningskursen som snart börjar där. Fungerar ungefär som ett MH, håller tummarna att det går som en dans. För i så fall så vet jag vad jag och Alice kommer syssla med en hel del framöver. Skulle ju vara hur roligt som helst, både för henne och mig.

Var och tränade imorse på bruks och fick hjälp av Kicki, gick jättebra. Förhoppningsvis kommer vi igång på riktigt nu, det gäller bara att prioritera och vad är egentligen viktigare än min bebis?

Men just nu ska jag krypa ner i soffan och kurera mig, mår fan inge vidare allstå.


-fab-sugar-strike-a-pose-

Snörvlar, hostar och hackar tänder...vill inte vara sjuk, men ibland går min kropp och hjärna olika håll. Samspelta så det heter duga..? Tackar för mig rätt fort och bäddar ner mig i sängen och hoppas att ett par timmars sömn gör underverk.
Påsklovet.

Fick påsklov från jobbet och det var ju härligt värre. Det som suger är att jag lyckades med att bli sjuk igår så idag har jag i princip bara hållt mig i soffan framför tv'n. Tur är så hade jag en Karlsson som höll mig sällskap.
Hade ju en massa planer för helgen som skulle resulterat i klippta träd i trädgården och kliniskt rent hus. Nu blev ju fallet inte så men lite hann jag allt med..
Påskmiddag i nyköping med min släkt, hade väldigt trevligt och lördagen inkluderade även denna en påskmiddag fast med Mattias släkt.
Sedan så blev det utgång i lördags och statt intogs med allt vad det innebär människoknuffning, dans, skratt och alkoholhaltiga drycker. Faktiskt så drack jag inte mycket alls, men min kropp tål väl inte samma mängd som förr vilket jag inte själv har förstått än... Slog en rejäl vålt när jag och Sandra skulle bege oss hemåt, just snyggt i stora entrén. Man skulle kunna tro att jag hade höga klackar men så var inte fallet, hade kvällen till ära låga tygskor och just då så ska jag snubbla/ramla. Skapligt pinsamt men förhopningsvis så bjöd jag vissa människor på ett gott skratt och det är väl ändå någe..?

Imorgon är det jobbdags igen och ska väl slänga in lite jobbkläder i tvätten så man ser lite anständig ut.


Easter Ester

Dagen började bra med - 9 kg på vågen, nu är det inte långt kvar :)
Sedan blev det påskmiddag nr 2 här hemma med Mattias släkt som innebar för mätt mage, jobbade bort ångesten genom att fixa färdigt i sovrummet och nu blir det lite bilåkning innan flaskan öppnas.
En lång fredag
Blir man inte glad så säg..? I helgen blir det all in till 110%, här ska återhämtas, vilas, njutas, dansas, skrattas, mysas :) Idag är jag glad, glad, glad!!

tralalal

Första sovmorgonen avklarad denna vecka, hur skönt som helst och fler ska det bli eftersom jag är LEDIG fre, lör, sön och måndag!! Hur härligt är inte det? Får mig ett alldeles eget litet påsklov. Tacken till detta är min supersnälla chef.  Jag ska ta vara på dagarna och bara njuta, det är jag värd.
Idag ska Anna Karlsson besökas som är hemma i påsk från norge :) det här ska tamme tusan bli en bra påsk.

Slår på en härlig Håkan låt som ska sjungas ikapp med när min bananshake skakas.


RSS 2.0