Life is good

Livet går på räls och framtiden ser klarblå ut. "Peppar, peppar".
Mattias får behålla jobbet och jag..jag börjar på ett nytt jobb med nya möjligeter 1 aug.
Jag lämnar tryggheten som stavas Fiskeboda, där jag vet hur allt fungerar och skulle kunna göra det mesta i sömnen mot en hovmästar tjänst på Statt. Det kommer säkerligen bli tufft men jag ser fram emot det. 
Jag kommer hålla tummarna för mig själv!

Nu ska jag ut i solen med Fia på en promenad och sedan så kommer min solkumpan M och lägger sig på altanen med mig :)


2009.04.29

HAHAHAHAHAHA... Livet är bra härligt ibland!!

2009.04.27

Idag ska mitt hus bli rent & fräscht, efter en vecka av frånvaro från städningen här hemma ser det dock inte så farligt ut som väntat. Kanske för att jag inte hunnit stöka ner, brukar stå för det mesta av den varan här är hemma :)
Känner mig fortfarande "bakis" efter allt jobb, fötterna känns som betong klumpar och hjärnan är trött, kanske blir det bättre efter en promenad..? Ikväll ska jag och Alice på vår första ring-träning, spännande!

2009.04.26

 Imorgon ska jag ta till vara på min underbara lediga dag, men först ska jag tusan ha sovmorgon till 09 :)
Ikväll ska jag tvinga med mig Sandris på en promenad, såå längesen...

Workin´ girl

Idag är jag bitter, bitter på att gästerna som skulle komma och äta 17:00 ändrade hastigt och lustigt (?) till 19:00 istället. Får jag även markera att de var två stycken vi hade öppet för ikväll. Även bitter för att det här var den enda dagen som jag skulle kunna sluta hyfsat tidigt och skulle jobba en normal lång dag = 8,5h. Detta är en 70h vecka av jobb och just nu har jag avverkat 32 av dem. Sedan för att ha lite extra roligt så kör jag 8 h till jobbet, alltså så är jag borta från mitt sociala umgänge ca 80 h den här veckan. Vissa dagar så skulle jag kunna ge mycket för att ha ett 7-16 jobb, idag är en sådan i hög grad. Påpekar dock att jag frivilligt valt detta yrke för att jag gillar det, jag trivs de flesta dagar men ibland så får man faktiskt lufta sig och tycka att det är piss.


Som sagt så var/är jag bitter idag.

22:15

Har haft ännu en häärlig dag som har innehållit följande:
Kaffe med Bella
Promenad med Sandris
Hemlighetsmakeri
Fika med Madelene
Trädgårdsarbete
Städning av badrum1, sovrum1 och vardagsrum
Språngmarsch med Madelene och alla hundar.
Och nu ännu mer städ innan jag drar mig till sängs med Mattias och Sushi
(för alla nyfikna så är det en bok)

Imorgon blir det:
Jobb
Träning
Städning av garderob
Telefon-terror till en massa företag


08:20

Då tyckte mina voffsar att jag skulle knalla upp, väldigt trött men måste dom så måste jag. Sedan så gick dom och la sig igen, tacksamt. Så nu sitter jag här och är fortfarande grusig i ögonen av trötthet men men, dagen måste börja...
Ska ta ett par varv här inne innan jag går ut och ger mig på trädgården, köket ser lite kaotiskt efter igår men utan hjälpen så hade det varit ännu värre. Det är inte ofta jag vinner något men igår så vann jag i monopol :) jag som inte ens har tyckt det var roligt innan. Kanske för att jag alltid förlorar annars, haha.

Övrigt så har min mobil fuckat sig så jag har ännu en gång inga nr, så att alla vet.

Nu, Idag, Imorgon

Imorgon ska jag och Sandra ut på picknick med alla vovvsingar, min första för i år minsann. Det ska bli mysigt, bara därför så regnar det väl :) Idag så har Mattias och hans pappa varit duktiga och sågat en massa ved som vi ska under nästa vinter, jag slapp som tur är. Kände att jag hjälpte till nog när jag servade dom med kaffe och bullar. Dock så tog jag ett par varv inne i mamas hus med dammsugare och mopp under tiden.
Imorgon ska jag använda mina magiska (?) gröna händer och påta i trädgården, någon som känner sig manad att skita ner sig med mig?


Nu ska jag hoppa in i duschen sedan ska grillen sättas igång, mums!

Another gay sunshine day

New sun's rising
New day's a-coming
Darkness breaking
Let's get the ground quaking
Heads are bobbing
Legs are flip-flopping
Booties shaking
Let's get the ground quaking
It's alright, it's okay another gay sunshine day

Jag har haft en underbar sockersöt dag, en sådan som man bara aldrig vill ta slut. Jag avslutar dagen ute i hissjö-skogarna med lite filurandes framför datorn och soul musik i öronen...


Summer night

Jag vill sitta med brunbrända ben på altanen i sommarklänning sippandes rosévin med mina underbara vänner och känna doften av nygrillat. Sedan så vill jag vinna över alla i kubb medan alla hundar springer omkring i trädgården och busar i vattenspridaren.


Blåbär

Mattias är duktig och har vält ut ett glas med blåbärsoppa på vår nya creme färgade matta. Creme betyder nästan men inte riktigt vit och problemet med det betyder att det går inte att ta klorin på för då blir det en vit fläck och utan så blir det en svagt rosa/lila nyans. Jag blir trött.

Plus att insidan på vårat hus ser förskräckligt ut, ingen har städat på X antal dagar. Jag går bara och våndas över att se allt stök. Ingen kan väl påstå att jag är den renligaste i denna värld, dock så måste jag påpeka att jag blivit bättre på att städa sen vi flyttade hit, roligare på något vis att hålla rent när man trivs.   


.

Jag orkar seriöst inte längre. Jag är inte trött, jag är inte hungrig, jag är trött, jag är hungrig och jag mår illa. Det värsta av allt jag har TRÅKIGT. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, eller ingenstans antar jag bara ligga hemma i sängen/soffan/hängmattan och glo. Inatt så drog jag med mig Mattias i mitt elände - Han som ALDRIG är sjuk och har världens bästa immunförsvar. Ha!  Det är inte ofta man ser honom mjäkig och svag så jag tycker faktiskt synd om honom.

Jag fick order att inte jobba i helgen, och många andra helger hade jag blivit glad men inte nu jag vill jobba, jag vill komma tillbaka till vardagen. Jag är så van att ha mycket att göra och vara stressad vart jag än ska att det känns konstigt nu när man bara har vila på schemat. Hmm...och inte har jag någon härlig box kvar att titta på heller, fast mina ögon är väl snart fyrkantiga av allt tv-tittande. Får försöka ta mig an någon bok istället inte för att jag inte läst alla redan en och två gånger.

.

Ohh fy vad jag mår illa, trodde att jag hade turen att bli bättre igår men icke. Kom tillbaka under natten med förnyad kraft.
Varför skulle jag vara så dum och öppna munnen förra veckan och påstå att det kanske skulle vara lite skönt att vara magsjuk!? Hur dum får jag vara. Något kilo mindre på vågen är fan inte värt det här.
Plus att jag förlorar ´massa´ pengar på att vara hemma från jobbet, inte kul alls.

Till något roligare Lilla Alice ska vara med på en utställning i katrineholm den 16/5, håller tummarna för att det går bra men enligt mig så är hon snyggaste rottis-bebisen i världen oavsett vad någon domare säger :)

Igår hittade jag och S ett riktigt creepy spökhus, eller rättare sagt Amanda och Becca hittade en grushög med en död kossa. Vad är det för människa som har en död kossa på tomten?

.

Mår lite bättre och är lite gladare, det går framåt. Känner mig så pass snäll att jag tänkte åka ut till min sjuka stackars mamma och pyssla om henne med te/citron/honung. Det brukar göra susen för onda halsar.
Så nu väntar jag bara på Bella som är snäll och skjutsar mig för att hämta min bil..


.

På bättringsvägen, nu är det bara magont  och lite illamående som gör mig besvärad, men det ska väl också gå över snart hoppas jag. Mina små bebisar blir väl glada så fort jag kommer på benen och kan gå ut och röja med dom. Tur så ställde bästa moster Sandra upp igår och var ute med dom på långpromenad :)


.

Mitt immunförsvar måste verkligen hata mig. Så sant så, jag är sjuk..IGEN. Magsjukan åkte jag på den här gången, härligt jävla värdelöst. Ursäkta språket men jag är riktigt trött på mig själv för tillfället. Äntligen är jag ledig i två dagar och så kommer det här.

Va!?

Åh, jag orkar inte..vad är det som är grejen? Kan jag inte bara få må bra?
-Here we go again- Så värdelöst. Ska trösta mig nu med Playboy mansion maraton som sänds på E!.


Mmm

Jag unnar mig en mumsig strawberry daiquiri efter en oseriös dag på jobbet. Dagen gick ovanligt fort, kanske tack all vare all galenskap..? Imorgon väntar en ny dag med nya gäster och mer spring.


Liten Pallis



Liten Alice 8 veckor



12 veckor



hihi, Alice eller någon av hennes söta systrar


- Alla bilder är från zeclas.se

2009.04.09

Jaha så ringer min kära mamma och väcker mig 07:00, jobbigt jag som var trött. Så nu har jag ätit frukost och ska ta mig ut på en promenad med mina bebisar tänkte jag. Dom fick äntligen ett varsitt märgben igår och det har hållt dom sysselsatta HELA kvällen/natten/morgonen, hihi vad söta dom är. Tänkte att nu kanske Amanda får behålla sina för sig själv :) Nu är Alice mitt uppe i sitt ben i soffan och hon bara slänger ner det, hämtar upp det, slänger ner...





She was looking kind of dumb with her finger and her thumb
In the shape of an "L" on her forehead
Didn't make sense not to live for fun
Your brain gets smart but your head gets dumb
So much to do so much to see


Animal Protection

Kopierat från Lou Kocklys blogg som åkte till Asien för att rädda hundar från den illegala köttindustrin.
http://apn.blogg.se/2008/december/besok-i-ett-slaughter-house.html


Vi parkerade vid ett hus där en familj bodde, på baksidan fanns in stig in i en djungel och ungefär 150 meter in i djungeln fanns en glänta. Man kände när man närmade sig för lukten var bland det värsta jag någonsin känt. Lukten, som kallas slaughter-house-smell är obeskrivbar och en blandning av blod, avföring, urin, ruttet kött och självdöda djur. Där framme fanns två burar med hundar som låg på varandra, huller om buller. Dom hade inte ätit eller druckit på omkring en vecka och deras munnar var så hårt hopbundna med snöre att dom flesta blödde. Marken var täckt av blod, och hundarna var helt paralyserade.

Vi klippte upp burarna och en efter en lyftes de upp och bars bort till bilen. Några var katatoniska, några mycket aggressiva och alla fullkomligt livrädda. Rädda hundar är farliga hundar. När de kom till lastbilen var det en snabb veterinärkontroll, klippa bort deras smärtsamma munkorgar och ge dem vatten med energitillskott i. Att klippa bort nylonsnören som skär in en centimeter i köttet är mycket smärtsamt och många hundar slogs för sitt liv så mina armar var fullkomligt sönderrivna när vi var klara. 49 hundar räddade vi... 49 magra, rädda, torterade och uttorkade små liv.

Med 48 livrädda hundar utöver centrets övriga drygt 350 hundar så har vi att göra. Fortfarande är läget kritiskt för två av dem som har drabbats extra illa. En av den, en hund som jag döpt till Bowan (Måne på Filippino) har förutom öppna sår överallt bitit av sin egen tunga. Detta händer ibland när man binder om nosen hårt med nylonsnöre så som om gör med hundarna. Att se en hund med halva tungan borta försöka dricka vatten fastän smärtan gör att den rycker till varje gång den försöker öppna munnen är fruktansvärt.








Den är inte sövd, inte död, den är utmattad och svag.


- Hur kan någon göra detta medvetet, hur kan de leva med sig själva?
Skänk 90.- till Animal Protection och rädda en sån här liten stackare, jag vet att jag ska.
Jag kan inte sluta gråta...

2005.04.08

För fyra år sedan vid den här iden var jag helt omedveten om att på kvällen skulle jag träffa min Kärlek med stor M.
Mattias och jag har idag varit tillsammans i fyra år och förlovade i två, han är underbar.


-



smultron det gör jag åt barnen
för det tycker jag dom ska få
och andra små roliga saker
som passar när barnen är små.
Och jag gör så roliga ställen
där barnen kan springa omkring,
då blir barnen fulla med sommar
och bena blir fulla med spring.

-

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Satc II

Yees, satc film nr II har världspremiära nästa år 28/5, så alla vet vad jag gör då.

Imorgon så stannar jag hemma från jobbet, kors i taket. Är ingen ide att jag försöker på det igen, är ju inte direkt effektiv om jag ska vara ärlig. Idag fick jag t.om. inta sängläge på lunchen, det var såå skönt. Kanske vore något att börja med, kan bebisar sova middag så kan väl jag också :)

Miss you love

Denna dag har bestått av meningslös och tråkig vila, vila och åter vila. Att vara hemma själv under ordnade former är härligt. Jag vill vara hemma och göra nytta, inte vara hemma och knappt orka lyfta huvudet från kudden. Begav mig till mamsen framåt kvällen, stod inte ut längre. I skogen så behöver jag inte bry mig om att någon ser mitt mosiga ansikte och mina lodis/mys kläder.


Irroni

Jaha och så blev man sjuk igen. 38,5 i feber och tokförkyld, kul. Fans förbannade jävla skit. Mattias åker iväg i helgen på träningsläger i Danmark och jag har hela huset för mig själv, och så går man och blir sjuk. Irroni, jag som längtat.
Ja även om man älskar någon av hela sitt hjärta så får man faktiskt tycka att det ska bli skönt att vara själv.

Älskar solen men lite synd är det att all damm syns :)

Nu har mina små bebisar kommit hem från moster Sandra, nu ligger dom och knaprar förnöjt på varsitt grisöra.
Nu ska jag kurera mig själv med nässprej och massa C-vitamin.

Dagen i bilder.


Resultatet efter dagens målning


Vardagsrummet efter byte till vårgardiner och ny matta


 



 


Becca och Alice ute på bus promenad


 


Sist men inte minst min Mattias


 


Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Jag är insmetad i vit färg, har gett mig på en brun ram som blir vit och en brun hylla som blir vit.
Fan vad fint det är med VITT. Frågan är ju om mina "målarkunskaper" räcker för att slutresultatet ska bli fint. Hmm?
Jag och Bella tog en solskens promenad förut, jag älskar vädret och sedan fick vi och hennes bror i oss lite kaffe, mjölken var slut så det fick snyltas på hos grannen. Jag är glad och jag är lycklig, solen gör själen varm.
Nu ska jag fortsätta att måla och invänta min darling, vi ska också ut i solen på en promenad

Snödroppar och videung har kommit till Nävertorpsgatan. Då är det bara vitsipporna kvar sen är det vår på riktigt.


 

Igår såg jag en Citronfjäril, jag kommer få en bra sommar.



 


Angel

Blev ingen hundträning idag fick ett sorgligt sms från min tränare igår kväll att en av hennes älskade rottisar gått bort.
Jag vet bara själv hur smärtsamt och jobbigt det var när vi fick ta bort Zeppo, ändå så känns det inte som att jag reagerade så mycket som jag skulle ha gjort eftersom jag var så förvirrad/ledsen över allt med pappa som hänt en månad tidigare. Jag lider verkligen med henne och bävar för när mina bebisar kommer försvinna.



RSS 2.0