NyaStart

Imorgon börjar allt, nya tag och förhopningsvis ny positiv energi. Fast om jag tror rätt så kommer det suga musten ur mig i början men jag håller tummarna i alla fall. Så mitt sociala liv får väl stå på paus ett tag men mina dagar är ändå rätt fria måste jag säga. Skönt.


Så genomskinligt.

Summer night



En sommar kväll ute vid Fiskeboda med vin, öl och glada vänner. Sådana kvällar vill man ha fler av, för snart sitter man i vintermörkret och deppar. 


Onsdag

Igår var jag och Alice iväg till Stigtomta för sökträning. Den första för vår del men absolut inte den sista, riktigt roligt! Vi sprang runt i skogen antal timmar och tränade sök med 6 rottisar, alla var så duktiga även mitt lilla knyte, vad hon kan tjejen :)
Blir så stolt över henne och ännu mer inspirerad att träna, den här veckan har vi varit duktiga och tränat en massa lydnad också och nu ska jag ut i skogen och lägga ett spår till henne, eller uppletande beror på hur mycket tid jag har.

Köpte även tapeter och lack igår så nu ska det påbörjas, jag håller mig till golvet så får de som kan fixa väggarna.

Ikväll ska jag iväg till Fiskeboda en sväng på årets enda pub-kväll.


Söndag

Så var det Söndag igen.

Veckan har varit full av händelser.

* Degerfors
* Avslutning för mig på Vinön med Fiskeboda-folket ( tack för alla presenter!)
* Fredag- sista dagen på Fiskeboda och blödig som jag är fick jag kämpa mot tårarna både en och två gånger.
Jag kommer sakna många där så mycket att jag fått små-ångest. Men man kan väl träffas ändå?
* Mammas födelsedag vilket innebar picknick, smultronstället och grillning på kvällen med hela släkten.
* Idag så smällde vi upp pärlspont i mammas kök som överrasknings present, till hjälp kom Karlssons.
* Nu har jag bet. månadens räkningar, klippt gräsmattan, städat lite och ska nu ut på en power walk.

Plus att jag haft så sjukt ont i magen att jag stundtals levt på alvedon, men något som är bra är att jag sov så gott inatt och så länge som man ska göra, hela 8h...så skönt att vara utvilad :)

Imorgon.

* Köpa vita tapeter, finns det och i så fall var?
* Träffa bästa A.
* Plocka bär och svamp, Sandra!?
* Gå, gå, gå bort mina äckliga extra kilon annars blir det till att hålla sig på hotellrummet i Grekland.


Trippelitrapp

Packar för fullt för lilla trippen till Degerfors, otippat ställe men det var första mini semestern vi hade med Becca och då är det klar det även ska bli Alice första. Så jag gör som jag alltid brukar när jag ska någonstans, försöker packa ner hela garderoben för man vet ju inte...eller hur?
Imorgon kväll så blir det suprise-avsluts tur för mig någonstans med Fiskeboda folket, jag som är så nyfiken klurar och klurar.

Nu ska jag försöka sno åt mig Alice myskatt och få henne att packa sina saker :)

puss


Lustigkurrar

Vi hade en liten tomtenisse igår som smög hem till oss och kastade sopor, jag och mattias funderade och funderade.
Vi kom fram till att det vettigaste hade varit om det var grannen som gör om i köket så fint och vi bor mur i mur med eller mina släktingar som också bor nära... Men nej tydligen så var det Mattias föräldrar som åkt över hela staden för att kasta lite saker. Det var ett spännande detektivarbete så där på natten. Till råga på allt så pratade jag även med en uppstressad Bella som säger att hon och Em såg ett spöke vid Ericsberg, scary :)

Nu blir det jobb sen när jag kommer hem ikväll så ska jag lacka golv.

Himlen runt hörnet





www.himlenrunthörnet.se
När jag och Sandra var uppe i Ö-vik så skymtade jag världens mysigaste butik och inte anade jag att det var den här som jag brukar vara inne på titt som tätt.

Så gulligt, vill bara ha! Som att bo i ett litet dockhus. Fast ändå så vill jag mig egentligen på en kombo av shabby möter stilrent och fräscht, är det möjligt måntro?

Nu är det väl bara till att börja ladda batterierna för imorgon är det jobb igen men först så ska jag krypa ihop i sängen med en hemsk bok och imorgon blir det morgon tidigt för då ska det power-walkas.

Omöjligt

Sitter här och drar i mina blonda hårstrån i jakt på en tv-bänk i shabby stil, tror att det är helt omöjligt att hitta ett fint som jag tycker matchar min stil och smak. Den vi har nu är under all kritik, ramlar dessutom snart ihop. Funderar även på att måla soffbordet vitt eller köpa ett nytt, beror helt enkelt på hur lat jag är ;)

Idag är min ögon och ben trötta efter för lite sömn i helgen, försökte somna  runt halv 6 imorse men det var lättare sagt än gjort eftersom alla flugor ville ha party på mig. Kvällen på Statt gick fint trots lite tristess och irritation, synd att det var lite folk men skönt ändå för då har man chans att snappa upp andra saker som man måste lära sig.


Alice, Alice

Lilla Alice går bestämt och tror hon ska bli mamma, så är dock inte fallet hon har gått och  blivit skendräktig.
Inte roligt alls om jag får säga det, hon bäddar åt sin leksaks katt, matvägrar, är allmänt deppig och har fått mjölk i tuttarna.. Vilket bestyr. Så nu blir det till att ut och motionera med henne så hon får sina tankar på något annat.



Räknar dagarna tills på torsdag för då kommer bästa Anna på visit, tjoo!
Övrigt så har jag bara tre jobb-dagar kvar att jobba ute i Fiskeboda sen börjar allvaret :)


Post Nubila Phoebus

Efter regn kommer solsken


Man är aldrig ledig om man har ett hus, Mattias har semester från jobbet och tar tag i allt hemma som behövs göras. Han är en ängel. Bruna innerdörren har hunnit blivit vit, stuprören rensats, golvet i matsalen slitits upp, bilen storstädats och altanen oljats.

Jag då vad har jag hunnit med? - Inte så mycket eftersom jag jobbat en vecka i sträck men nu är jag ledig i tre dagar så då ska fara runt i hemmet som en liten iller. Fast ikväll blir det mat och släkt, min moster fyller år så jag packar ner Sangrian och beger mig dit ikväll.



Inte alla som har en alldeles egen Shabby Chic kisse



Alice myser i blomrabatten



Mitt nya tradera fynd, som fick platsa i trappen



Mitt "nya" väggord som min kära syster gjorde till mig. Även den i trappen



Den blivande matsalen, mycket jobb kvar  'pust'



Vitt, vitt :)



En tröttmössa


Nämen..?

Nämen..fy, man mår som man förtjänar vissa dagar och idag förtjänade jag tydligen inte bättre. Ska väl försöka dra mig ur koman och upp i duschen innan jag börjar jobba, orkar verkligen inte men sista dagen innan ledigt i tre. Känns fint.

Hejpa Hejpa

Tisdag

Så var det tisdag och jag vet inte vad det är med mig...jag kan helt seriöst inte sova längre, hur gärna jag än vill så gåår det inte. Somnar sent och vaknar på tidigt. Idag lyckades jag ändå sova till hela 07. Saknar min säng kamrat Becca, med henne sovandes på axeln så gick det så mycket bättre, saknar dig...

Jobba idag, IGEN

Söndags pms

 Inte illa ;)

Sitter hos mamma och funderar på att åka hem. Tog en sväng förbi efter jobbet för att stilla pizza-bakis-craving, en veg barnpizza men var så trött att inte ens halva gick i, där ser man.
Dagen förflöt fort men sista timmarna var kämpiga med min trötthet och pms besvär.

Kvällen/natten blev lyckad med lite vin och härliga vänner. Fick dock kämpa själv framåt småtimmarna då vår andra (!) nyckel gick sönder, vad gör man då kl 03 på natten. Jo klättrar upp till andra våningen och meckar sig in genom ett fönster. Måste ha sett för dum ut, småslirig med kort kjol, väska och mobilen i högsta hugg. Vad gör man inte för en god natts sömn i sin egen varma säng?

Party

aa..vin i blodet och nyfärgad frilla, let's go! Kvällen är ung och jobbet puttar jag åt sidan trots att jag börjar 12 och ska vara kör duglig halv, håll tummarna för mig :)

dobidoo

Regnar gör det idag också tydligen. Vaknade upp en timme för tidigt av ett tokplingande på dörren, det var min kära älskling som försökte komma in. Nyckeln hade han med sig men bara halva satt i låset och halva i hans hand, bra kvalite :/ Är lite trött men det är inget som en promenad inte går att lösa, så ska packa ihop mig, alice och ett paraply och ut i skogarna innan jag börjar jobba.

Blevt halvt döv igår när jag höll på att slipa golvet uppe i hallen, plus en bra träningsvärk i skuldrerna, jag säger ju att det är karlgöra..! Tur är så kom Bella över på te på kvällen så jag slapp undan ett tag, senare kom Emma på ännu mer te så då slapp jag undan hela kvällen.

Nej ett paraply var det...

Workin' girl

Duktiga i helgen och duktiga idag. Grusgången har rensats, gräsmattan och rosbuskarna klippts, träbänk målad, trimmat alla träd och buskar, inhandlat inredning, rivit plastmatta och nu så slipas det för fullt. Nästa vecka börjar Mattias semester och då drar matsals renoveringen igång, jippie! Jag älskar mitt hem och jag älskar att känna mig hemma.

Nu ska jag få lite mat i magen till lite DH och sen så ska det kollas runt vart trippen nästa helg går. Men innan dess så ska det jobbas, har 10 jobb-dagar kvar innan mitt Statt äventyr drar igång. Nerverna börjar göra sig hörda...


Det tysta språket

Din intensiva blick väcker mig. Du står där, en meter från sängen och betraktar mig med ögon som blänker i det svaga nattljuset. Jag vill inte vakna ännu och sluter mina ögon för att låtsas att jag sover. Du säger ingenting, står bara där, stilla, orörlig. Du har en alldeles tydlig önskan, du vill att jag ska släppa ut dig i natten. Jag vet inte varför men ditt budskap går ändå fram. Genom mina slutna ögonlock, över artgränser och språkliga begränsningar går det kristallklara budskapet. Det som inga forskare ännu kunnat förklara.
Kommunikationen från en varelses innersta djup till en annan. Dina ögon talar till mig "Vakna! Jag behöver din hjälp nu."
Det är vad du säger, där du står i natten och betraktar mig. Med din bestämda blick lyckas du väcka mig, endast genom att se på mig. Och utan att tveka går jag upp och släpper ut dig i natten. För det är vad kommunikation är, ett budskap från en till någon annan.
Då du kommer in är du lättad och glad. Vi kryper ner igen , jag i sängen och du under som du brukar. Ögonblicket av kommunikation är borta men känslan finns kvar. Känslan av samspråk, av samhörighet. Och tacksamhet. Tacksamhet för att en varelse som du försöker bli förstådd av en som som jag. Och att du lyckas. --Handbok i hundspråk. -- Gör mig sällskap i sängen tillsammans med Alice, Zingo och Mattias. God natt.




Första bilden som vi tog på Becca uppe i gävle 12/5-07. Bästa dagen.

En del faller vackert

En del faller vackert.
En del faller hårt.
En del faller alltid, alltid ner i hål.

En del hittar inget.
En del de hittar allt.
En del hittar bara, sån't som inte räknas allt.

Jag vet du lever mitt i bland.
Fast mitt i ingenstans.
Mitt i allt det där, du försöker ge ett namn.

Jag vet du odlar vingar.
För din hud har blivit för trång.
Jag vet att du försöker, flyga bort nånstans med dom



Min lilla clown, jag kan inte låta bli att skratta när jag kollar på kort på dig. För knäppare än du går knappt att hitta.
Stor personlighet och väldigt stort och varmt hjärta. Jag saknar dig.



Idag blir det Ikea (igen!) får se vad som kommer hem med oss idag, nya prydnadskuddar till sängen satsar jag på och Mattias vill ha en ny stekpanna. Sånt är så fruktansvärt tråkigt att köpa, ser man någon skillnad..nej.

Filurare

Jag ska försöka ta nya tag med mitt så kallade liv, det gör fortfarande lika ont över att vår bebis inte är med oss längre men för både hennes och Alice skull så måste vi fortsätta leva. Ingen blev så ledsen som Becca när man själv var ledsen och nu ser jag bara hennes ledsna ögon framför mig när en tår faller på min kind.

Alice håller på att lära sig att ta hand om sig själv nu när syster inte är där och håller reda på henne och man upptäcker nu hur mycket enklare det var att ha två hundar, de roade varandra och var bästa vänner. Men nu så är all fokus på henne så igår begav jag, mamma, zingo, pelle och alice ut oss i blåbärsskogen och busade lite. Mysigt men jobbigt att behöva bära runt på Zingo hela tiden, stadskatt som hon är så var det under all kritik att hoppa runt i blåbären.

Nu ska jag bege mig ut på en promenad med Alice och sedan till Mami för att dra vidare till Ikea, det kan bli kul.
Känns konstigt att gå ut med bara lilla Alice som inte ens märks av i kopplet, annat vart med med dragaren nr1 Beccabuse.



RSS 2.0